10-10-10

Alleen en BOB

Vandaag want dat is eigenlijk belangrijker. Hebben we Ivy voor een paar uur alleen gelaten, met de katten weliswaar maar toch. Ze heeft een kauwstang gehad zodat ze zich niet zou vervelen. Ze heeft 3 uurtjes alleen gezeten zonder te blaffen of iets te slopen. Nou ik vind het knap hoor.

Gistern en ik de BOB geworden bij de Internationale hondenshow in Zwolle. 1e in de tussenklasse, toen beste reu en toen nog eens beste van het ras 3x prijs ik heb een hele bijzondere prijs gehad. Een blauw handje van zwolle dat staat voor de gierigheid van de zwollenaren. onderaan het verhaal.De mooie teef die erbij staat is MacTrees Caoilainn en Mrs Colette Muldoon de keurmeester uit Ierland.

IMG_7398.JPGizar zwolle.jpgizar en ilou zwolle.jpg

 

 

"Ende sy telden sich blauwe vingheren"Hoe zijn de Zwollenaren toch aan de naam Blauwvingers gekomen?
Iedere rechtgeaarde Zwollenaar kent het verhaal van overlevering, als zovele sagen en legendes, die van ouder tot ouder bekend zijn. In de middeleeuwen bestond er steeds een zekere rivaliteit tussen de bewoners van Kampen en Zwolle. Deze naijver was oorzaak, dat men elkaar het leven zo lastig mogelijk maakte. Zo werden steeds schepen uit Zwolle, als zij Kampen passeren moesten, beroofd en trokken troepen Zwollenaren de Kamperpoort uit, om 's nachts het vee uit de weilanden van het Kampereiland te stelen. Soms kwam het dan tot een treffen en ging men elkaar met dorpsvlegels te lijf. Bij zo'n kloppartij bedienden de inwoners van Zwolle zich van de scheldnaam Kampersteuren, om hun vijanden te plagen. Dat er voor de Zwollenaren niet ook een scheldnaam bestond, verdroot de steuren, en zij zonnen op een gelegenheid om hun een geschikte bijnaam te geven. Deze gelegenheid deed zich voor, toen het stadsbestuur van Zwolle (in een periode, dat de steden in gewapende vrede met elkaar leefden) bij Schout en Schepenen van Kampen aanklopten, om ter aanvulling van hun berooide gemeentekas het klokkespel uit de grote toren, die door brand verwoest was, aan Kampen te koop aan te bieden. Het bleek, dat de gehate steuren beter konden sparen dan de vroedschap van Zwolle, maar tevens bedachten zij de volgende list. De koop zou tot stand komen, maar Kampen mocht het verschuldigde uitbetalen in muntstukken naar eigen keuze en daar het stadsbestuur van Zwolle niets anders overbleef, accepteerden zij.
Zo kwam op een goede dag een wagen, volgeladen met zakken, de Kamperpoort binnenrijden. In deze zakken zaten niets anders dan vierduitenstukken. De samenstelling van deze koperen munten was echter niet zo als wij die thans hebben, want toen de Zwollenaren klaar waren met tellen, hadden zij blauwe vingers gekregen en lachende trokken de steuren met hun klokken op de wagen naar Kampen.
Voortaan hadden zij een prachtige scheldnaam voor die domme inwoners van Zwolle.
De blauwingers wilden de schande uitwissen, en gingen daarom ijverig aan het sparen voor een nieuw klokkespel, en thans verkondigt een der mooiste beiaards van Nederland de rehabilitatie der Zwollenaren.

19:04 Gepost door Poot van Izar | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Wat een kanjers zijn het toch.De ene steelt de show in binnen en buitenland, de andere steelt de show door haar karakter wat haar in staat stelt weer volledig vertrouwen in mens en dier te krijgen.
Het bewijs dat deze honden over een super karakter beschikken.

Izar en Ivy super gefeliciteerd met jullie resultaten dit weekend.

Gepost door: liesbeth | 10-10-10

HOERA - HOERA - HOERA : 3 x BRAVO, BROER CAMPIONISSIMO !!!

Hoi broer, wat keken we hier weer op van je fantastische prestatie ! Je moet het maar doen : 3 keer eerste prijs op één wedstrijd !!
Leuk ook om iets bij te leren over de Zwollenaren !
En het doet mijn baasjes en mezelf ook weer veel genoegen de goede
nieuwsjes van ons zusje te vernemen !

Doei, een dikke knuffel voor allebei !!!
Igor

Gepost door: Broer Igor | 11-10-10

De commentaren zijn gesloten.