07-03-12

winter in Tsjechie

Nu ik weer terug ben en alles hier weer goed op pootjes loopt kan ik eindelijk vertellen over de vakantie in Tsjechie.

We zijn s'morgens(eigenlijk was het nog nacht) vertrokken in de pyrwagenbus, eigenlijk is het een volkswagenbus maar ik spreek toch liever van een pyrwagenbus omdat wij Ivy en Ik gewoon meer ruimte hebben dan die 2 voeters voorin. Die moesten met hun 5en voorin en wij lekker ruim in het ruim. Goh er gaat toch weer een extra zonnetje op hoor als je dan op de locatie aan komt en ziet dat het allemaal maar dan ook allemaal wit is. Met echte bergen sneeuw die daar allemaal lagen te wachten tot wij er op konden klauteren en ja een plasje doen natuurlijk, want o man wat moest ik nodig zeg. Dit jaar waren de oudste dochter Danoescha  en haar vriend Quandro ook mee zodat er wat meer aandacht voor ons in het verschiet lag. Haalt de een je niet aan komt de ander wel. Nadat we de plank voor Juanitha op hadden gehaald waar ze mee naar beneden glijd een sneeuwbord geloof ik, gingen lekker naar ons favoriete restaurantje voor koffie met marlenka voor de bazen en voor ons lekker Tsjechies water. De volgende dag zijn we lekker lang wezen wandelen door de sneeuw en over de bergpaden waar we ook nog een hert zagen, nou je begrijpt wel ik wilde gelijk op onderzoek uit, maar de baas en het hert hadden daar duidelijk andere gedachten over. De baas hield mij strak vast en het hert nam de benen, nou ja benen moet je eens proberen met die dunne pootjes door de sneeuw te rennen. Dat met die herten hebben we meerdere malen mee gemaakt maar geen keer een fototoestel mee. We waren dit jaar weer in het zelfde pension en kamer, en dat was voor ons ook lekker want daar stond ons bed ook weer van vorig jaar. Heerlijk geslapen daar en geen last van voordeuren die dicht worden gegooid door de buren.Hier ligt zus te slapen na een wandeltocht met diner toe.IMG_8548.JPG De baas heeft een fotoalbum gemaakt waar nog meer foto's in staan, maar deze wilde ik jullie toch niet onthouden. we zijn ook naar een reuze grote sneeuwhoop geweest waar iemand een reus uit heeft gemaakt, daar stonden wij samen met de dochter en haar vriend om door de baas op de foto te worden gezet. De baas heeft ook een paar filmpjes op youtube gezet waar je kan zien dat het ook hard werken is om in de sneeuw te spelen als het zo diep is dat je tot je borst in de sneeuw wegzakt. Filmpje1 Filmpje2   Filmpje3 Tijdens het wandelen kwamen we langs wat huisjes die te koop staan, maar de baas vind het iets te gek  om een huisje in Tsjechie te kopen voor 1.6 miljoen euro. Dus blijven we maar op en neer rijden als we naar de sneeuw gaan. Op de terug weg was er in Polen nog een groot Langlauf toernooi aan het opstarten, wat een hoop mensen waren dat, en allemaal met van die lange latten bij zich.

Nou geniet maar van de foto's en de filmpjes hoor.

19:29 Gepost door Poot van Izar | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Het moet daar echt héél leuk geweest zijn met die pakken sneeuw en jij en Ivy zullen zich wel goed vermaakt hebben !
Leuk ook dat jullie overal zo veel plaats hadden : in de Pyrwagenbus en in dat pension met een Pyr-bed.
En dan die aandacht voor jullie met een 5-koppig animatieteam !!!
Mooie foto's ook, maar spijtig genoeg kan baasje me de filmpjes niet tonen : hij krijgt telkens de melding dat zijn PC-dinges ze niet vindt...
Maar hij denkt dat het misschien wel aan zijn instellingen ligt... Misschien toch eens nagaan of anderen ze kunnen bekijken ?
Een dikke knuffel van ons allemaal en natuurlijk een super-dikke knuffel van je grootste fan,
je broer,
Igor

Gepost door: Broer Igor | 07-03-12

Ja sorry Igor, de baas was weer eens blond. Nu werkt het wel hoor..
Groetjes aan je lieve Raisa en je Baasjes.

Gepost door: Izar | 07-03-12

Hé jawel : nu werkt het ! Baasje zegt dan altijd : "de wonderen der techniek !!!"
Dat geploeter in die meterhoge sneeuw lijkt me wel een stevige kracht- en conditietraining, ik kan me best voorstellen dat jullie dan 's avond héél
goed slapen op jullie bed !
In ieder geval : het was voor ons weer eens heel leuk te kunnen zien hoe goed jullie zich daar geamuseerd hebben : bedankt André !

Knuffels,
Igor

Gepost door: Broer Igor | 08-03-12

Dat moet vermoeiend zijn op zo hoge poten door de sneeuw ploeteren, ver geraak je niet vooruit maar het is zo grappig om te zien. Leuke post en foto's. Knuffel voor jullie allebei en groeten aan de baasjes.

Gepost door: Anne | 09-03-12

Dank je wel Anne groetjes terug van de baasjes.

Gepost door: Izar | 11-03-12

De commentaren zijn gesloten.